Historie

Wat is TCO’93

TCO’93 staat voor Triathlon Club Oldenzaal. De club stelt zich tot doel haar leden de mogelijkheden, voorzieningen en ondersteuning te bieden om de triathlonsport in al haar facetten uit te kunnen oefenen. Naast gezonde inspanning wordt bij TCO’93 ook aandacht geschonken aan gezonde ontspanning.

TCO’93 is opgericht in 1993 en heeft vanaf die tijd een vaste plek verworven binnen de Oldenzaalse sportwereld. De club is opgericht door een aantal enthousiastelingen die hun liefde voor deze sport gezamelijk willen beleven en daarnaast de triathlonsport toegankelijk maken voor anderen.

We richten ons voornamelijk op de regio Oldenzaal en willen voor iedere deelnemer, ongeacht het niveau waarop hij of zij acteert, de mogelijkheden bieden deze sport optimaal te kunnen beoefenen.

De club wil iedereen de mogelijkheid bieden actief met sport bezig te zijn. Door aspirant leden een maand gratis mee laten kijken/trainen kan iedereen voor zichzelf beoordelen of de triathlon iets voor hem/haar is.
Daarnaast stellen we geen voorwaarden aan aspirant leden. De club staat open voor mensen die de sport beoefenen voor de ontspanning tot sporters die alles opzij zetten voor de triathlon en zich uitleven in trainingen en wedstrijden.

Hoe het allemaal begon

De club is in 1993 opgericht door Marc Wisseborn, Jos Sueters, Birgit Asbreuk, Harry Pot en Mieke Pater. Enthousiastelingen die de triathlonsport dichter bij de Oldenzaalse bevolking wilden brengen en vonden dat een stad als Oldenzaal niet zonder een triathlonclub kon.

In verenigingsverband werden vanaf dat moment gezamenlijke trainingsactiviteiten verricht en aan wedstrijden meegedaan.