Triathlon Hulsbeek

De wedstrijd speelt zich af in en op recreatiepark Het Hulsbeek. De inschrijving is op strand 2. De afstand bestaat uit 500m zwemmen, 19 km fietsen en 5 km lopen. Deelnemers die met de auto komen kunnen hun auto parkeren op parkeerplaats 3.

De zwemstart is op het eiland. Het zwemonderdeel is 500 m lang; de jeugd zwemt circa 150 m. Er wordt rechtdoor richting de surfvijver gezwommen. Men zwemt rondt de boeien en men zwemt dan terug richting de wisselzone op het eiland. Vanuit de wisselzone fietst men langs het buitenhuis richting de wielerbaan.

Het fietsen vindt plaats op de wielerbaan. Hier worden door de jeugd drie ronden gefietst; de overige atleten fietsen 8 ronden. Elke ronde heeft een lengte van 2,3 km. Elke deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het fietsen van het juiste aantal ronden. Naast de baan zijn vrijwilligers aanwezig die controleren of het juiste aantal ronden door elke deelnemer wordt gefietst.

Het lopen bestaat uit 4 ronden. Elke ronde is 1.25 km lang. Vanuit de wisselzone loop je over de brug met de dubbele  torentjes richting strand 2. Via Erve het Hulsbeek, de Springertuin en het pad achter de parkeerplaats kom je op strand 3 uit. Vanaf strand 3 loop je richting het toiletgebouw richting strand 2 voor de volgende ronde. De jeugd loopt één ronde. Er zal gestart worden volgens het tijdritprincipe. Elke minuut, of 30 seconden, zal een deelnemer van start gaan.

De triathlon wordt conform het reglement van de NTB uitgevoerd

GDE Fout: Fout met ophalen van bestand - schakel indien nodig foutcontrole uit (404:Not Found)