Organisatie

Organisatiestructuur TCO’93

TCO’93 is geregistreerd bij zowel de gemeente Oldenzaal als bij de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Alle activiteiten die de club organiseert voor haar leden worden onder auspiciën van de NTB uitgevoerd.

De club heeft een bestuur, bestaande uit een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Bestuurgegevens

Suzan Kukolja – Voorzitster

Dennis Mol – Secretaris

Jeroen Heerink – Penningmeester

Ledenprofiel

Beheersing van één of meerdere takken van de triathlon sport is niet noodzakelijk, wel is een zwemdiploma een vereiste om aan de zwemtrainingen deel te nemen. Bij het fietsen is een valhelm verplicht, voor het lopen adviseert de club goede loopschoenen.

Een lidmaatschap staat in principe open voor iedereen. De club maakt geen onderscheid in leeftijd en/of geslacht.

Iedereen die interesse heeft in één of meerdere triathlon disciplines is van harte welkom bij de club en kan één maand lang gratis meetrainen.

Trainingsfaciliteiten

Zwemmen

Voor het zwemmen heeft de triathlonclub een overeenkomst met het sportcentrum Vondersweijde. Op de zondagochtend en de dinsdagavond is een deel van het 25 meter bad gereserveerd voor de leden van de triathlonclub.

De zwemtrainingen worden verzorgd door medesporters die de programma’s opzetten. Tijdens deze trainingen wordt afwisselend aandacht besteed aan de zwemtechniek, snelheid en conditie.

In de zomerperiode, als het zwembad gesloten is, wordt uitgeweken naar open water zoals recreatiepark het Hulsbeek in Oldenzaal. Tijdens deze zwemtrainingen ligt de nadruk op het lange afstands-zwemmen.

Fietsen

Voor de overige disciplines, waaronder het wielrennen, maken we gebruik van de openbare weg. In de zomermaanden worden de nodige afstanden afgelegd. Naast een aantal standaard afstanden worden, in onderling overleg, ook alternatieve routes gereden door de deelnemers.

in de wintermaanden wordt met de mountainbike getraind in de bossen, voornamelijk rond Oldenzaal. Daarnaast wordt ook veelvuldig getraind op vaste mountainbike routes.

In de regel duren de fietstrainingen 1,5 tot 2 uur. Het verzamelpunt is Kwik-Fit aan de Essenlaan te Oldenzaal

Lopen

Looptrainingen worden bij voorkeur in bosrijke en heuvelachtige gebieden gehouden zoals de Tankenberg, Paasberg en over de Boerskotten. Een uitzondering hierop is de looptraining na afloop van de zwemtraining op dinsdagavond. Hier lopen we voor een deel door de buitenwijken van Oldenzaal. Evenals bij het fietsen wordt uitgegaan van vaste routes en kan hiervan, in overleg, afgeweken worden.

Een looptraining varieert in duur van ongeveer 45 minuten tot maximaal 2 uur.